MARTURII: TERAPIA PRIN PLUTIRE I-A SCHIMBAT VIATA UNEI ANTREPRENOARE DIN TENNESSEE

Marturii: Terapia prin plutire i-a schimbat viata unei antreprenoare din TENNESSEE

In 1996, viata lui Amy Grimes s-a schimbat in mod neasteptat, in bine.

Pentru o lunga perioada de timp, Amy Grimes, o antreprenoare din Murfreesboro, Tennessee (SUA), s-a luptat cu durerile cronice.

“Viata cu dureri cronice este un chin. Ma duceam in fiecare zi la munca, dar seara, cand ajungeam acasa, ma intindeam pe canapea si sufeream”, povesteste ea. “Atunci cand simti durerea in fiecare clipa, te macina. Acum stim ca exista o legatura intre depresie si inflamatie. Sufeream de dureri cronice si ajunsesem aproape incapacitata. Nu mai puteam sa fac nimic. Cu fiecare zi situatia mea se inrautatea. A fost o perioada groaznica din viata mea.”

Amy Grimes si-a gasit insa salvarea si a inceput sa traiasca o viata de care este mandra.

Acum aproape 20 de ani, Amy se afla la Washington intr-o calatorie de afaceri. Dimineata trebuia sa mearga la o conferinta insa cum s-a trezit, s-a simtit parca mai rau ca niciodata.

“Pe o scara de la 0 la 10, unde 10 reprezinta cea mai puternica durere, eu ma obisnuisem sa traiesc la 6”, a povestit Amy. In acea dimineata durerea era la nivelul 10.

“M-am gandit ca daca voi face un masaj, poate am sa pot functiona”, a rememorat ea.

A cautat un centru de masaj, si-a facut o programare pentru acea dimineata si s-a intalnit cu un kinetoterapeut. I-a povestit cum se lupta cu durerea in fiecare zi a vietii ei. La putin timp dupa aceea, cobora pe scari in subsolul kinetoterapeutului si acesta a fost doar inceputul.

“Atunci cand traiesti cu dureri cronice, in primul rand, orice aspect al vietii devine greu. Eram dependenta de sotul meu, prietenele mele nu ma mai sunau sa ne intalnim in oras pentru ca stiau ca nu mai pot iesi, iar doctorii pe care-i vizitam nu stiau cum sa ma ajute. Atunci cand suferinta este principala ta activitate, zi de zi si cineva iti spune ‘hei, am bazinul asta de plutire la subsol si ar putea sa te ajute’, chiar daca acel cineva este un om pe care-l vezi pentru prima oara in viata, intr-un oras strain, unde esti complet singura, atunci accepti fara nicio ezitare.”

In fata lui Amy, in subsolul kinetoterapeutului, se afla un bazin de plutire incarcat cu 500 de kilograme de sare Epsom, dizolvata in apa la temperatura de aproximativ 35 de grade Celsius, un mediu din care au fost exclusi stimulii vizuali si sonori. Poate ca multi nu s-ar fi simtit in siguranta sa intre in bazinul din subsol si sa ramana in intuneric. Amy ar fi incercat insa totul pentru a-si mai atenua durerea.

“Cand am iesit, nu a fost o vindecare miraculoasa, dar intensitatea durerii era substantial diminuata. Puteam functiona. M-am intors in bazin in urmatoarele doua zile si nivelul durerii mi-a coborat la 2, ceea ce pentru mine insemna practic sa traiesc din nou.”

Dupa acest episod, Amy a cautat un centru de plutire mai aproape de casa. L-a gasit in 2 ani.

“In cele din urma am gasit locul unde sa merg sa plutesc. In urmatorii 10 ani a trebuit sa calatoresc pana la Chicago pentru a pluti si cam tot in acel interval de timp m-am decis sa renunt la loculd e munca din corporatie si sa invat sa fac masaj terapeutic. Mi-am deschis propriul business si am stiut din primul moment ca trebuie sa le ofer oamenilor care sufera de durere, asa cum am fost si eu, oportunitatea de a pluti”.

Aceasta a fost ideea care a dus la aparitia centrului de plutire Float Nashville.

foto via artofthefoat.com

“Dupa 20 de luni, Mark (cel mai bun prieten si partenerul de afaceri al lui Amy) si cu mine am dat drumul la Float Nashville, in 2013, primul centru de plutire din Tennessee. Am stiut inca de la inceput ca trei bazine de plutire nu vor fi suficiente si ca va trebui sa ne extindem. Murfreesboro a fost urmatorul pas”.

“Acum am propria mea afacere in acest domeniu care pe mine m-a ajutat foarte mult si in fiecare dimineata ma trezesc fericita ca pot sa ajut alti oameni. Acum stiu ca exista speranta si pentru ceui care sufera de dureri cronice. Si mai cred ca odata ce-i oferi cuiva speranta, totul se poate schimba, asa cum s-a schimbat si pentru mine”, a subliniat ea.

“Am stat in centrul meu de plutire si am plans alaturi de clientii cu probleme. Este extraordinar sa poti ajuta oamenii”, a adugat ea.

Una dintre amintirile ei favorite este despre un client care abia putea sa mearga, ajutandu-se de un baston. Dupa ce a terminat prima sedinta de plutire a iesit clatinandu-se pe usa centrului. Mark si Amy i-au gasit bastonul in timp ce curatau camera in care se afla bazinul de plutire.

“Nu a mai vrut sa ia bastonul inapoi”, rade Amy.

 

Va asteptam si noi la centrul de plutire din Bucuresti, Zen Float Spa, sa descoperiti miracolele terapiei prin plutire!

 

Sursa: http://mtsusidelines.com/2018/12/how-floatation-therapy-changed-life-of-murfreesboro-business-owner/?fbclid=IwAR17UdLh4oUNjxqCm4UJLjFxWMS4zaAgL6eLhuVB0H_OZWKOb4woCoH0Q4U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *