Terapia prin plutire reduce durerea lombara cronica

Terapia prin plutire reduce durerea lombara cronica

conform unui studiu realizat in SUA si publicat in https://www.myfloatzone.com/the-float-blog/floatinghelpsbackpain

Milioane de oameni sufera de dureri cronice persistente de spate.  In prezent societatea americana se confrunta cu o criza a dependentei de opioide, reflectand faptul ca aceasta afectiune a fost gresit inteleasa si administrata. Companiile de asigurari au o contributie istorica la aceasta problema, prin modul in care au administrat rambursarea cheltuielilor pentru analgezice, RMN-uri si injectii, in detrimentul terapiilor fizice, comportamentale si prin exercitii.

Masurile fara precedent adoptate de medicii de familie si medicii specialisti vizeaza gasirea unor metode complementare pentru a lupta impotriva efectelor durerii cronice asupra mintii si corpului. Multi obtin rezultate incredibile impotriva durerii cronice de spate prin plutire.

Un studiu de caz recent realizat la “The Float Zone” din Richmond, SUA si coordonat de Dr. David A. Berv, expert in medicina sportiva si specialist in acupunctura, este un exemplu excelent. In acest exponential studiu de caz, publicat in noiembrie 2017, obiectivul a fost observarea efectelor pe care le au 4 saptamani de terapie prin plutire asupra pacientilor cu durerii cronice lombare si efectele colaterale pe care le are plutirea asupra somnului, depresiei si anxietatii. Un obiectiv secundar a fost de a examina daca exista vreo diferenta din punct de vedere al frecventei plutirilor. In acest caz intre cei care au plutit o data, respectiv de doua ori pe saptamana in aceiasi perioada de timp (respectiv 4 saptamani).

Toti voluntarii care au participat la acest studiu de caz sufera de dureri cronice de mai mult de 5 ani, ceea ce reprezinta considerabil mai mult timp decat intervalul impus in definitia durerii cronice, care este in jur de 12 saptamani. De asemenea trebuie tinut cont ca perioada de studiu de 4 saptamani este considerata o perioada minimalista pentru determinarea efectelor terapiei prin plutire in domeniul medicinei musculo-scheletale.

Studiul a ajuns la concluzia ca terapia prin plutire are un efect direct si pozitiv, reducand durerea de spate cronica, imbunatatind in acelasi timp calitatea somnului si ameliorand anxietatea si depresia. Frecventa cu care plutesti este importanta. Cei care au plutit de doua ori pe saptamana in perioada de 4 saptamani s-au bucurat de efecte mai puternice decat cei care au plutit o data pe saptamana in aceiasi perioada. Pacienti, cat si profesionisti din domeniul medical dar si din domeniul medicinei alternative, ar trebui sa ia in considerare terapia prin plutire, atat in sine, cat si asociata cu alte abordari asupra mintii/ corpului pentru a lupta impotriva durerii cronice de spate.

Va asteptam in Bucuresti la centrul de plutire Zen Float Spa pentru a descoperi personal beneficiile terapiei prin plutire! Studiile sunt foarte importante si bine de urmarit, insa experienta personala este cea mai pretioasa si singura care conteaza, pentru fiecare dintre noi.

Detalii despre acest studiu gasiti accesand acest link: https://static1.squarespace.com/static/560ea2e2e4b07240bdc6011c/t/5a8dc403f9619afa71720976/1519240195253/Low+Back+Pain+Case+Study+Abstract.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *